Nettbutikk - endelig!

Endelig er nettbutikken på plass! Mange har etterlyst en oversiktlig måte å handle på hos Gylver Art. Utvalget av arbeider til en ok gave-pris vokser stadig, og i nettbutikken finner du den mest komplette oversikten.


Kunstkort og gavepapir

Hei alle. Årets små nyheter er klar for utsendelse! 3 kolleksjoner med kunstkort, 9 stk kort med konvolutter i gaveeske (299,-) Nytt i år er Urban Nature, 2 kolleksjoner med gavepapir, 6 store ark i hver med mønstre fra byens parker og grøftekanter (220,-)

2018!

2018 handler om en ting for meg; Marienlyst skole. Som en av fire kunstnere ble jeg invitert til å presentere meg selv og mine arbeider for Kulturetaten i Oslo kommune, her er utvalgets begrunnelse for valg av kunstner:

Kjære kunstnere, 

Etter en arbeidsprosess har kunstutvalget nå vedtatt å gi oppdraget til Lars Kristian Gylver med følgende begrunnelse:

Gylvers arbeider har høy grad av håndverksmessig utførelse, og mange av ideene bygger enten på geometri og matematikk, eller på naturgitte prosesser. 
Dette fanget kunstutvalgets medlemmer som fant den naturvitenskapelige innfallsvinkel særlig interessant i skolesammenheng. Natur er en kilde til inspirasjon i Lars Kristians arbeider. 
Han tar utgangspunkt i detaljer og mønstre i naturen og gir detaljene et tredimensjonalt formsvar. Hans signatur er talløse repetisjoner av vitenskapelige enkeltelementer. 
Kunstutvalget tror Gylver vil kunne engasjere målgruppen for kunsten og gjennom hans ideer for medvirkning skape engasjement og tverrfaglig forståelse for sammenhenger mellom kunst, håndverk, vitenskap og estetikk. 

Vi takker for fine dialogmøter og håper våre veier snart krysses igjen.

På vegne av kunstutvalget.

Her er aulaveggen i skolegården for ungdomsskolen på Marienlyst. Mitt største lerret til nå - 130m2!

Her er aulaveggen i skolegården for ungdomsskolen på Marienlyst. Mitt største lerret til nå - 130m2!

 

 


Travelt 2017!

2017 tegner til å bli et travelt år. 5 utstillinger er booket så langt.

4. mars: Skedsmo Kunstforening

27. april: Modum Kunstforening

6. mai: Bærum Kunstforening

1. juli: Svolvær Kunstforening

September: Søgne Kunstlag

Desember: Julesalong Bærum Kunstforening


Harmonografen er i gang!

På Fornebu, i det gamle administrasjonsbygget til SAS, har jeg endelig fått bygget min 15 meter høye pendeltegner; Harmonografen. Den fungerer akkurat så bra som jeg hadde håpet, kanskje enda bedre. Filmen ligger på forsiden. Harmonografiene den produserer skal brukes som utgangspunkt for arbeider som vises på Bærum Kunstforening i mai 2017.


Utstilling Cafeteatret

16. november åpner jeg utstilling på Cafeteatret, en av Oslos mest innovative scener. Hollendergata 8 - velkommen!


Utstilling i Farsund

4. juli - 7. august stiller jeg ut i Galleri Tollboden i Farsund. Velkommen!


Reportasje i Kunst 3/2016

Bred reportasje om mitt arbeide er ute nå, i Nordens ledende kunstmagasin Kunst. 

 


Utstilling i Stockholm

11. februar åpner jeg utstilling i Stockholm på Galleri SO STOCKHOLM. "Exploring Patterns" skal presenteres i forbindelse med Stockholm Furniture Fair, Skandinavias største mønstring av design/interiør. Er dere forbi så kom gjerne innom!


Juleutstilling Galleri Arctandria

Jeg deltar på Galleri Arctandria sin juleutstilling 15. - 23. desember med 4 arbeider. Frognerveien 4 v/ Solli Plass. Velkommen!


Arttalks!

Nordic Black Theatre, Hollender gt. 8, onsdag 16. desember kl 20

Lars Kristian Gylver deltar sammen med andre på arttalk denne kvelden. Velkommen!


Separatutstilling

Lørdag 21. november 2015 kl 1400 åpner Lars Kristian Gylver separatutstillingen "Exploring Patterns" på Gulden Kunstverk utenfor Drammen. 

Lars Kristian Gylver (1966) er født i Asker og bor i Oslo. Gylver er utdannet grafisk designer og gipsmakermester. Han har arbeidet med grafisk og tredimensjonal formgiving hele sitt yrkesaktive liv. Som gipsmaker har Gylver skaffet seg en grunnleggende forståelse for detaljering, presisjon og nøyaktighet. Denne kunnskapen preger hans kunstneriske uttrykk, som er grafisk stramt og frodig på samme tid. 

 Kunstnerens bakgrunn som håndverker preger arbeidene. Mange av ideene bygger på matematikk, og hans signatur er talløse repetisjoner av enkeltelementer. Som kunstner har Gylver et våkent blikk for detaljer og mønstre i naturen, noe som er en viktig kilde til inspirasjon. I arbeidsprosessene eksisterer ikke tilfeldigheter. Idefasen bak et arbeid er analytisk og nærmest vitenskapelig. Samtidig søker han etter  lekenhet i uttrykket.

 Lars Kristian Gylvers separatutstilling på Gulden Kunstverk; Exploring Patterns, viser veggskulpturer som er laget over de siste 2 år. Arbeidene er støpt iakrylkompositt ved bruk av fleksible støpeformer. Blandingen av geometri og bølgende, organiske former skaper et fascinerende og uventet uttrykk. Betrakteren vil finne klare referanser til matematikken, som fibonaccitall, det gyldne snitt og algoritmiske spiraler.

Gulden Kunstverk   Guldenveien 11   3053 Steinberg