Travelt 2017!

2017 tegner til å bli et travelt år. 5 utstillinger er booket så langt.

4. mars: Skedsmo Kunstforening

27. april: Modum Kunstforening

6. mai: Bærum Kunstforening

1. juli: Svolvær Kunstforening

September: Søgne Kunstlag


Harmonografen er i gang!

På Fornebu, i det gamle administrasjonsbygget til SAS, har jeg endelig fått bygget min 15 meter høye pendeltegner; Harmonografen. Den fungerer akkurat så bra som jeg hadde håpet, kanskje enda bedre. Filmen ligger på forsiden. Harmonografiene den produserer skal brukes som utgangspunkt for arbeider som vises på Bærum Kunstforening i mai 2017.


Utstilling Cafeteatret

16. november åpner jeg utstilling på Cafeteatret, en av Oslos mest innovative scener. Hollendergata 8 - velkommen!


Utstilling i Farsund

4. juli - 7. august stiller jeg ut i Galleri Tollboden i Farsund. Velkommen!


Reportasje i Kunst 3/2016

Bred reportasje om mitt arbeide er ute nå, i Nordens ledende kunstmagasin Kunst. 

 


Utstilling i Stockholm

11. februar åpner jeg utstilling i Stockholm på Galleri SO STOCKHOLM. "Exploring Patterns" skal presenteres i forbindelse med Stockholm Furniture Fair, Skandinavias største mønstring av design/interiør. Er dere forbi så kom gjerne innom!


Juleutstilling Galleri Arctandria

Jeg deltar på Galleri Arctandria sin juleutstilling 15. - 23. desember med 4 arbeider. Frognerveien 4 v/ Solli Plass. Velkommen!


Arttalks!

Nordic Black Theatre, Hollender gt. 8, onsdag 16. desember kl 20

Lars Kristian Gylver deltar sammen med andre på arttalk denne kvelden. Velkommen!


Separatutstilling

Lørdag 21. november 2015 kl 1400 åpner Lars Kristian Gylver separatutstillingen "Exploring Patterns" på Gulden Kunstverk utenfor Drammen. 

Lars Kristian Gylver (1966) er født i Asker og bor i Oslo. Gylver er utdannet grafisk designer og gipsmakermester. Han har arbeidet med grafisk og tredimensjonal formgiving hele sitt yrkesaktive liv. Som gipsmaker har Gylver skaffet seg en grunnleggende forståelse for detaljering, presisjon og nøyaktighet. Denne kunnskapen preger hans kunstneriske uttrykk, som er grafisk stramt og frodig på samme tid. 

 Kunstnerens bakgrunn som håndverker preger arbeidene. Mange av ideene bygger på matematikk, og hans signatur er talløse repetisjoner av enkeltelementer. Som kunstner har Gylver et våkent blikk for detaljer og mønstre i naturen, noe som er en viktig kilde til inspirasjon. I arbeidsprosessene eksisterer ikke tilfeldigheter. Idefasen bak et arbeid er analytisk og nærmest vitenskapelig. Samtidig søker han etter  lekenhet i uttrykket.

 Lars Kristian Gylvers separatutstilling på Gulden Kunstverk; Exploring Patterns, viser veggskulpturer som er laget over de siste 2 år. Arbeidene er støpt iakrylkompositt ved bruk av fleksible støpeformer. Blandingen av geometri og bølgende, organiske former skaper et fascinerende og uventet uttrykk. Betrakteren vil finne klare referanser til matematikken, som fibonaccitall, det gyldne snitt og algoritmiske spiraler.

Gulden Kunstverk   Guldenveien 11   3053 Steinberg